AJANKOHTAISTA

Uutiset ja artikkelit

Rakennustieto mukana Rakennuttaminen 2018 tapahtumassa Tampereella

1.2.2018

Raklin ja Kiinkon vuosittain järjestämään kiinteistö-, rakennus- ja infra-alan johdon sekä asiantuntijoiden tapaamisfoorumiin 18.-19.1. Tampereella osallistui yli 300 ammattilaista. Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja rakennuttamisen muuttuvasta pelikentästä. Rakennustieto esitteli tuotetiedon digitalisointihanketta ja sen mahdollistamaa tuotetiedonhallintaa rakennushankkeissa.

Lue lisää


K-ryhmän rakentaminen ja talotekniikka hyödyntämään RT-tuotetietokantaa

8.1.2018

K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa hyödyntää jatkossa RT-tuotetietokantaa omassa liiketoiminnassaan käyttämällä tietokannassa olevia tavarantoimittajien kattavia tuotetietoja sekä toimittamalla K-ryhmän oman maahantuonnin valittujen merkkituotteiden tietoja tietokantaan rakennusalan urakoitsijoiden, suunnittelijoiden, tilaajien ja muiden ammattilaisten käyttöön.

Lue lisääLVI-, rakennus- ja sähköteknisten tuotteiden tuotetiedoille yhteinen kanava

8.1.2018

Koko rakennusalaa kattavasti edustavatLVI-Teknisen Kaupan liitto, Rakennustietosäätiö ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ovat sopineet yhteistyöstä tuotetietojen tarjoamiseksi yhdestä yhteisestä kanavasta. LVI-, rakennus- ja sähköteknisillä tuotteilla on nykyisin omat tuotetietopalvelunsa. Alkavan yhteistyön tavoitteena on kehittää näiden palvelujen rinnalle yhteinen toimintamalli ja käyttöliittymä, jonka avulla tiedon käyttäjä voi saada halutessaan saman kanavan kautta sekä LVI-, rakennus- ja sähköteknisten tuotteiden tuotetiedot suoraan käyttämiinsä ohjelmistoihin.

Lue lisää

 


Ensimmäiset tutkitusti vähäpäästöiset työtuolit saivat M1-luokituksen

20.12.2017

Ensimmäinen pehmustettujen työtuolien vähäpäästöisyydestä kertova M1-luokitus myönnettiin Isku Interior Oy:n Step+ ja Still-työtuolisarjoille. Isku Interior Oy osallistui työtuoleillaan Rakennustietosäätiön RTS:n organisoimaan ja Työsuojelurahaston tukemaan projektiin, jossa selvitettiin työtuolien päästöjä sisäilmaan. Hyvä sisäilmasto edellyttää sisäilma-asioiden huomioon ottamista suunnittelun, rakentamisen ja käytön kaikissa vaiheissa. Sen lopulliseen laatuun vaikuttavat monien muiden tekijöiden ohella sisätilojen rakennusmateriaalit, huonekalut ja sisustusmateriaalit. Katso tuotteet tästä

Lue lisää

 


Uutiskirjeet

RT tuotetiedon uutiskirjeessä kerromme RT tuotetietoon liittyvistä ajankohtaisista asioista lähinnä rakennustuotevalmistajan ja -kaupan näkökulmasta. Uutiskirje sisältää myös nostoja RT tuotetiedossa julkaistuista tuotteista.

Muita Rakennustiedon uutiskirjeitä, joissa julkaisemme myös tuotenostoja, ovat: Arkadi (suunnittelu ja talonrakennusurakointi), Venturi (talotekniikka ja kiinteistönpito) ja Struktuuri (infra).

RT tuotetiedon uutiskirje tammikuu 2018

Tammikuun uutiskirjeessä kerrotaan mm. RT urakoitsijan tuotetieto -sovelluksen käytöstä rakennushankkeissa, uusista tuotteista RT-tuotetietokannassa ja RT tuotetiedon myyntitiimi esittäytyy.

Lue lisää

RT tuotetiedon uutiskirje syyskuu 2017

Uutiskirjeessä asiaa uudistuvasta RT-tuotetietokannasta. Digia Oy:n toimittama In River -tuotetiedonhallintajärjestelmä tarjoaa uusimman teknologian tiedon hallintaan ja tehokkaaseen jakeluun. Käyttöturvallisuustiedotteiden tietojen avaaminen tietokantaan ja kemikaalitietojen tiedonhallinta.

Lue lisää

Blogikirjoitukset

13.11.2017 | Kimmo Lehtonen

TEHO-hanke - välitilinpäätös

Kuva

Liiketoimintajohtaja Kimmo Lehtonen tekee blogikirjoituksessaan välitilinpäätöksen TEHO-hankkeesta. Lehtonen tekee lyhyen analyysin rakennusalan digitalisaation nykytilasta ja avaa lyhyesti myös seuraavia vaiheita.

LUE LISÄÄ

2.3.2017 | Kimmo Lehtonen

Laadukas lopputulos onnistuu oikean tiedon avulla

Pohjolan olosuhteet asettavat rakennusmateriaaleille, kuten kattotuotteille, kovat vaatimukset. Rakentaminen Suomessa onnistuu, kun ymmärtää olosuhteittemme asettamat vaatimukset, hyödyntää ammattilaisille tarkoitettuja tietopalveluita sekä valitsee oikeat tuotteet ja ammattilaiset toteuttajiksi.

Lue lisää