TEHO-hankkeessa mukana olleiden yritysten odotukset hankkeelta

Kuva


Meillä on useita projekteja meneillään samanaikaisesti ja jokaiseen joudumme erikseen keräämään lain vaatimat dokumentit. TEHO-hankkeen kautta saamme käyttöön tuotetietopankin, josta tarvittavat tiedot ja dokumentit löytyvät nopeasti samasta paikasta. Säästämme siinä aikaa ja rahaa.

Ilkka Romo, kehitysjohtaja, Skanska Oy

Kuva


SRV on siirtynyt rakentamisen tietomallipohjaiseen suunnittelun ja tuotannon ohjaukseen. Suuret tilaajat edellyttävät jatkossa mallimuotoista luovutusaineistoa, jolloin tietojen luotettava ja sujuva saaminen as-built-malliin korostuu. Näemme TEHO-hankkeella suuren käyttöarvon rakentamisen materiaalivirtojen hallinnassa sekä viranomaisten ja rakennuttajien vaatimassa rakennustuotteiden kelpoisuuden varmentamisessa. Materiaaliteollisuuden laajasti käyttämänän TEHOn avulla pystytään olennaisesti edesauttamaan materiaalitiedon oikeaa käsittelyä työmaalla ja sitä kautta vaikuttamaan sekä rakentamisen prosessiin että lopputuotteen laatuun.”

Liisa Mäkinen, laatupäällikkö, SRV Rakennus Oy

Kuva


Laki vaatii keräämään todisteet rakennusmateriaalien kelpoisuudesta ja käyttöturvallisuudesta. TEHO-hankkeen tuloksena syntyvä ratkaisu on yhteinen kaikille toimijoille. Myös meillä Lujatalolla tätä ajantasaista tietopankkia hyödynnetään omissa järjestelmissämme, suunnittelunohjauksessa ja tuotannossa. Hankkeen aikana keräämämme tuotetiedot ovat myöhemmin huoltokirjan lähtötietoja joita hyödynnetään jatkossa kiinteistön ylläpidossa.

Pirkko Airaksinen, ympäristöasiantuntija, Lujatalo Oy

Kuva


K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa hyödyntää jatkossa RT-tuotetietokantaa omassa liiketoiminnassaan käyttämällä tietokannassa olevia tavarantoimittajien kattavia tuotetietoja sekä toimittamalla K-ryhmän oman maahantuonnin valittujen merkkituotteiden tietoja tietokantaan rakennusalan urakoitsijoiden, suunnittelijoiden, tilaajien ja muiden ammattilaisten käyttöön.

Timo Takamäki, rakentamisen ja talotekniikan tavarakaupan kehitysjohtaja, K-ryhmä / Kesko Oyj