Greenfix-eroosiosuojamatto

Tuotekuvaus

Eroosio on prosessi, jossa maamassat liikkuvat tuulen, sateen ja tulvivien vesien johdosta puro-, oja- ja jokialueilla, pitkin rannikkoa ja järviseutua. Sedimentit liikkuvat veden, aaltojen ja jäätiköiden mukana jne.
Pääpiirteittäin tämä voidaan estää luomalla kasvuston avulla suojavyöhykkeitä vesilinjojen reunoille. Tämä voidaan saada aikaiseksi luonnonkuituisilla kookoseroosiomatoilla kuten esim. Greenfix 7, joka on 100 % kookoseroosiomatto, johon ruiskutetaan siemenet ja lannoite. Ero 400, vahvemmalla eroosiomatolla (rakenne kuten edellä ja lisäksi kookosverkko), käytetään maa-aineskerrosten välissä tukemaan juuristoa, voidaan asentaa myös pintaan. Eroosiorullilla tuetaan jokilinjoja, rantakaistaleita ja hulevesialtaita. Eroosiomattoja ja -rullia käytetään yhdessä istutusten kanssa tai valmiiksi istutettujen vesikasvimattojen kanssa. Valmiit siemeneroosiomatot kuten Covamat plus on kuivasiemeneroosiomatto, jossa on kierrätyspaperissa siemenseos ja lannoiteaine. Tai Covamat fresh, joka on tuore siemeneroosiomatto, jossa on maa-aines mukana. Näissä eroosiomatoissa kasvuun lähtö on nopeaa ja saadaan eroosiota kestävä ja vahva kasvustoalue.
Vesikasvimatossa on 40 eri lajia ja niitä on saatavana sekä makeanveden - että suolaisenveden kasvilajistoilla.
Orgaaniset kuidut, joista matto pääasiallisesti koostuu, hajoaa ja maatuu vähitellen, näin muodostuu ajan kuluessa tasapainoinen ja vahva kasvustokerros.

Tiedostot

RT-tuotekortti RT-103411.pdf

Nimitiedot

Yritys EG-Trading Oy
Yrityksen WWW-sivu https://www.eg-trading.fi
Pitkä tuotenimi Greenfix-eroosiosuojamatto
Tuotesarja Greenfix
Yleisnimi Eroosiosuojamatto

Muut tiedot

Liittyvän RT-tuotekortin numero 103411

Tuotekoodit

Yrityksen tuotekoodi Greenfix
Rakennustuotenumero 1086369
Talo 2000 -tuoteluokka 123 Maaperän lujitustuotteet