Accoya®-puutuotteet

Novenberg Oy

249 Erityispuutavara
ACCOYA® on tuotemerkki ekologisesti ja myrkyttömästi käsitellylle puulle. Accoyan valmistusprosessissa vastuullisesti hoidetuista metsistä hankittu sertifioitu puumateriaali kyllästetään asetyloimalla (etikka-anhydridikäsittely). Asetyloinnin ansiosta puusta tulee korkeimmassa luokassa lahonkestävää. Accoya® sopii hyvin kaikkeen puurakentamiseen, eikä tämä huoltovapaa materiaali vaadi kestääkseen pintakäsittelyä. Accoyalla voidaan myös korvata erilaiset uhanalaiset kovapuulajit sekä myrkyillä käsitellyt puut.
Accoyan valmistusmenetelmä on maailmanlaajuisesti patentoitu ja materiaalin kestävyys on testattu kattavasti erilaisissa rankoissa olosuhteissa. Asetyloinnin aikana puun soluseinämissä tapahtuu kemiallinen reaktio, kun hydroksiiniryhmät muuttuvat asetyyliryhmiksi. Veden ja kosteuden sitoutuminen puun solukkoon vähentyy 75 % ja puusta tulee kosteudenkestävää ja mittapysyvää. Accoyaa käytetään monipuolisesti sekä uudis- että korjausrakentamisen kohteisissa ympäri maailman.

Käyttökohteet

Accoya®-käsitelty puu sopii kaikkeen puurakentamiseen; sisälle, ulos tai saunatiloihin. Erinomaisten teknisten ominaisuuksiensa ja pitkän elinkaarensa ansiosta Accoya®-puusta on vähitellen kasvanut piharakentamisen ykkösmateriaali. Materiaali on helposti työstettävissä tavanomaisin puutyömenetelmin ja sitä voidaan esim. liimata ja laminoida.

 

Julkisivut

Accoya® on ihanteellinen materiaali rakennusten julkisivuihin sen esteettisyyden, helppohoitoisuuden ja pitkän elinkaaren vuoksi. Puu on erittäin mittapysyvää ja säänkestävää, joten se sopii hyvin erilaisiin julkisivuverhouksiin ja rimaratkaisuihin.

Terassit ja piharakentaminen

Terassikäytössä Accoyan etuja ovat erityisesti tikkuuntumaton ja miellyttävän tuntuinen pinta sekä myrkyttömyys. Materiaali on käytössä turvallinen sekä ihmisille että lemmikeille. Accoyaa voi siis huoletta käyttää kukka- ja viljelyslaatikoissa sekä lasten leikkikenttävälineissä. Vedenkestävyytensä ansiosta Accoya® sopii materiaaliksi myös siltoihin, laitureihin tai vaikka kuntoportaisiin.

Ikkunat, ovet ja puusepäntuotteet

Accoyan käytöstä on paljon kokemusta ikkunoiden ja ovien valmistuksessa. Puu on luonnostaan eristävä materiaali ja Accoya® säilyttää hyvin muotonsa erilaisissa kehysrakenteissa ja liitoksissa. Ilmankosteuden vaihtelusta johtuvaa puun luontaista turpoamista ja kutistumista ei Accoyan kohdalla tarvitse huomioida. Accoyasta valmistetaan myös lisääntyvässä määrin kalusteita sekä sisään että ulos.

Sisustukset ja saunat

Sisätiloihin Accoyan kaunis vaalea pinta tuo valoisuutta. Materiaalista on saatavilla näyttäviä erikoisleveitä paneeleita, joiden laatuvaikutelman kruunaa lähes oksaton raaka-aine. Accoya® kestää erittäin hyvin myös saunatilojen paahtavaa kuumuutta ja sitä on menestyksellisesti käytetty mm. julkisissa uimahalleissa ja kylpylöissä pinta- ja laudemateriaalina.
Lue lisää
Lisätiedot
Rakennustuotenumero 1207500
Talo2000-luokat 249 Erityispuutavara

Novenberg Oy

Lemuntie 3-5
00510 Helsinki
Puhelin 050 434 5782

www.novenberg.fi
info@novenberg.fi