Airblock-ilmaverho

Tuotekuvaus

Ilmaverho on tehokas kylmän ja lämpimän ilman sekoittumista estävä ratkaisu isoille oviaukoille. Se on tehokas vedon poistaja ja lattiavirtausten estäjä, joka lisää myös työviihtyvyyttä pitämällä lämpötilaolosuhteet työsalissa tasaisimpina. Ilmaverholla saavutetaan myös energiasäästöjä työsalin lämmityskustannuksissa. Ilmaverhoa voidaan käyttää kesäaikaan myös pölyn, lehtien, lintujen yms. sisäänpääsyn estämiseksi.

Tehokkaiden äänenvaimentimien ansiosta Airblock-ilmaverholaitteisto on erittäin hiljainen. Saatavana on alta, sivulta tai päältä puhaltava malli.

Jokainen oviaukko on yksilöllinen kooltaan, sijainniltaan ja käyttömäärältään ja jokaisen oviverhon suunnittelu aloitetaan kartoittamalla yksilölliset tarpeet ja toivomukset.

LAITTEISTON OSAT JA ASENNUSPERIAATE
Laitteisto toimitetaan irrallisina osina, jotka ovat yhteensopivasti koottavissa työmaalla toimivaksi laitekokonaisuudeksi.
1-laitteisto sisältää seuraavat osat:
  • Imukartio suojaverkolla
  • Patruuna äänenvaimennin 2 kpl
  • Aksiaalipuhallin
  • Ilmanottotornin asennusjalka
  • Puhallussuulake
  • Taajuusmuuttaja
  • Huoltoluukku (lisäosa alta puhaltavassa mallissa)
  • Asennusohje (laitteistomyynti)

Laitteisto asennetaan pääsääntöisesti oviaukon sisäpuolelle. Ilmanottotorni ottaa yläosasta esilämpimän ilman, jota puhalletaan oviaukolle. Esilämmin ilma on viihtyisä henkilöliikenteelle. Erityistapauksissa laitteisto voidaan asentaa myös oviaukon ulkopuolelle. Tällöin toteutus vaatii kevyen katoksen ja mahdolliset sivuseinämät (tuulikaappi).

ALTAPUHALLUS
Puhallussuutin asennetaan lattiapinnan alle suulakkeen nokan jäädessä lattian pinnan tasalle. Alta puhaltavassa mallissa ilmanottotorni voidaan sijoittaa halutulle etäisyydelle (max 5 m) oviaukon reunasta. Suulake voidaan asentaa vanhaan rakennukseen timanttileikkaamalla lattia auki ja suulakeasennuksen jälkeen valamalla lattia. Uudiskohteessa suulake kannattaa asentaa perustusten rakentamisen yhteydessä.

SIVUPUHALLUS
Puhallussuutin asennetaan oviaukon sivulle ja laitteisto suulakkeen viereen tai ylös seinustalle. Eri asennusvaihtoehtoja.

PÄÄLTÄPUHALLUS
Puhallussuutin asennetaan oviaukon yläpuolelle ja laitteisto ylös seinustalle. Eri asennusvaihtoehtoja.

Tiedostot

RT-tuotekortti RT103112

Nimitiedot

Yritys Metallipalvelu Turppa Oy
Yrityksen WWW-sivu https://www.turppa.fi
Pitkä tuotenimi Airblock-ilmaverho
Tuotesarja Airblock-ilmaverho

Muut tiedot

Liittyvän RT-tuotekortin numero 103112

Tuotekoodit

Rakennustuotenumero 1409152
Talo 2000 -tuoteluokka 322.93 Ilmaverhot