Altan Harmaa liuskekivi

Liuskemestarit Oy

153.3 Luonnonkivilaatat
Altan harmaa liuskekivi.

Liuskekivilaatta Altan harmaa on nimensä mukaan Altan harmaasta liuskekivestä sahattu luonnonkivilaatta. Määrämittaan sahatut kivilaatat tuovat ilmettä kodin eri pinnoille.

Kivilaattoja voidaan sahata eri kokoihin käyttötarkoituksen mukaan. Laatan paksuudesta ja käyttökohteesta riippuen, asennus toteutetaan joko hiekkapohjalle tai laastiasennuksena. Lisätietoa laatoista sekä asennuksesta voit kysyä myynnistämme.

Liuskekivien koot

Alta Harmaa liuskekivi on jaettu kolmeen eri kokoluokkaan:

Tuote M L XL
Koko, kpl/m2 4 - 9 2 - 9 1 - 6
Paksuus, mm 10 - 20 20 - 30 30 - 40
Paino, kg/m2 50 70 90
Pakkaus, m2 30 5 20 15
Tuotenumero 1046 1351 1193 1192

 

Liuskekivi, koko M

Liuskekivi M koko soveltuu parhaiten käytettäväksi laastiasennuksissa esimerkiksi betoni- tai harkkopintojen verhoilussa. Ohut liuskekivi M sopii myös askelmiksi tai koristeeksi esimerkiksi kukkapenkkiin tai nurmikolle. Kivi kestää hyvin ihmisen painon, mutta piha-asennuksissa suosittelemme yli 2,5 cm paksujen liuskekivien käyttöä. Alle 2,5 cm paksuja liuskekiviä tulisi käyttää kivituhka-asennuksissa vain erikoistapauksissa.

Liuskekivi, koko L

Liuskekivi L soveltuu parhaiten liuskekivipatioiden ja liuskekivipolkujen tekemiseen. Yli 2,5 cm paksu liuskekivi asettuu hiekkaan tai kivituhkaan helposti, joten se pystytään asentamaan vakaasti.  Liuskekivi L on yleisin pihaliuskeiden koko, sillä se sopii moneen eri käyttötarkoitukseen erinomaisesti.

Liuskekivi, koko XL

Liuskekivi XL on nimensä mukaan isoa liuskekiveä. XL liuskekivellä voidaan tehdä yksittäisiä askelmia esimerkiksi nurmikolle tai sitä voidaan sekoittaa tavallisen L koon sekaan. XL liuskekivi sopii erityisen hyvin suurille kivettäville alueille, jolloin pinnasta saadaan näyttävä ja ympäristöön hyvin istuva.

Erikoisvalikoidut liuskekivet

Erikoistilauksesta teemme myös pinnaltaan erittäin tasaista lattiakiveä, jota käytetään mm. terasseissa ja sisäänkäynneissä. Mikäli olet epävarma kiven soveltuvuudensta käyttökohteeseenne, niin ottakaa yhteyttä myyntimme. Autamme teitä mielellämme oikean kivivalinnan kanssa.

CE-merkitty tuote

Pihaan asennettavat liuskekivet tulee CE-merkitä 1.7. 2013 lähtien. Liuskemestarit Oy on testannut kaikki louhimansa liuskekivet EN-standardien mukaisesti. Liuskemestareilla on louhimoillaan CE-merkinnän vaatima asianmukainen laadunvarmistusjärjestelmä.

Lue lisää
Lisätiedot
Rakennustuotenumero 1020746
Talo2000-luokat 153.3 Luonnonkivilaatat

Liuskemestarit Oy

Koulutie 44
35300 Orivesi
Puhelin 020 799 5660

www.liuskemestarit.fi
liuskemestarit@liuskemestarit.fi