Tuoteseloste

Masterpipe-viemärisaneeraus

asukasystävällinen ja kustannustehokas tapa linjasaneeraukseen, eikä sukituksen takia tarvitse hajottaa asunnon pintarakenteita märkätiloista

Tuotekuvaus

Viemärisaneerauksia sukittamalla

Masterpipe tekee viemärisaneerauksia sukittamalla. Sukitusta suorittavat asentajat, jotka ovat perehtyneet menetelmään jo useamman vuoden ajan. Sukituksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi, pehmeä, epoksilla kyllästetty putki, joka kuivuessa kovettuu. Tällöin olemassa olevat reiät ja halkeamat korjaantuvat. Menetelmällä saavutetaan sama tasalaatuisuus ja vuosikymmeniä kestävä käyttöikä, kuin perinteisellä putkien vaihtamisella. Sukitus on asukasystävällinen ja kustannustehokas tapa linjasaneeraukseen, eikä sukituksen takia tarvitse hajottaa asunnon pintarakenteita märkätiloista. 

Masterpipen kehittämällä ruostumattomasta teräksestä valmistetulla lattiakaivon insertillä voidaan märkätilojen viemärit saneerata vesieristeitä rikkomatta. Lattiakaivon insertti asennetaan vanhan lattiakaivon sisään, korvaten olemassa olevan lattiakaivon. Insertti sukitetaan viemäriin kiinni, jolloin liitoskohdasta tulee vesitiivis, portaaton ja saumaton.

Viemärit puhdistetaan sisäpuolelta jyrsimällä pinttymät pois

Ensin kaikki kulkuväylät ja työpisteet suojataan huolellisesti peitepaperilla. WC-istuimet ja muut mahdollisesti tiellä olevat kalusteet irrotetaan töiden ajaksi. Tämän jälkeen alkaa viemäreiden sisäpuolinen jyrsintä. Se tarkoittaa, että viemärit puhdistetaan sisäpuolelta jyrsimällä pinttymät ja irtolika pois.

Sukka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan, jonka jälkeen se asennetaan

Jyrsimisen jälkeen sukitetaan. Sukka on pehmeä ja joustava, yleensä polyesteristä valmistettu. Sukka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan, jonka jälkeen se asennetaan olemassa olevan viemäriputken sisään paineilman voimalla. Paineilman avulla joustava sukka venyy ja asettuu viemäriputken sisäpintaa vasten. Kun sukka on kuivunut ja kovettunut, paineilma poistetaan ja uusi viemäriputki on käytännössä käyttövalmis. Tämän työvaiheen kesto vaihtelee urakan laajuudesta, mutta keskimäärin sukan asennus kestää puolesta puoleentoista tuntiin ja sukan kuivuminen yhdestä kahteentoista tuntiin.

Putkiston haarat sukitamme tehdasvalmisteisilla haarayhteillä

Putkiston haarat sukitetaan tehdasvalmisteisilla haarayhteillä. Haarayhde kyllästetään epoksilla ja viedään paikalleen. Sen venyttämiseen oikeaan muotoonsa käytetään ns. bladderi, asennustyökalu joka ilmapallon tapaan täyttyy paineilmalla ja pakottaa haarayhteen olemassa olevan viemäriputken sisäpintaan kiinni. 

 

 

Lisätietoa tuotteesta / ladattavat tiedostot

RT TuotekorttiMuut tiedostot
Pyydä lisätietoja

Lisätietoja yrityksestä

Masterpipe Oy
Tekniikankaari 1
06450 Porvoo
Puhelin 010 219 5777

http://www.masterpipe.fi
info@masterpipe.fi