Tuoteseloste

Jita Kemik -panospuhdistamo

biologiskemiallinen pienpuhdistamo kiinteistökohtaiseen jätevesien puhdistamiseen.

Tuotekuvaus

Puhdistamon toiminta perustuu biologiskemialliseen prosessiin, jossa aktiivilietteen ilmastuksen ja kemikaalin lisäyksen avulla saadaan jätevesi puhdistettua. Jita Kemik on CE-merkitty.

Jita Kemik -panospuhdistamon kaikki tekniikka on erillisessä ohjauskeskuksessa. Jäteveden siirto, lietteen palautus, lietteen poisto- ja kemikaalin pumppaus tapahtuvat paineilman avulla (Mammut -tekniikalla), jolloin erillisiä, sähkötoimisia pumppuja ei tarvita. Tämä on huoltokustannusten osalta käytännöllinen ratkaisu pienpuhdistamoita vertailtaessa. Tarvittavan paineilman tuottamiseen riittää vain vähän kuluttava puhallin, jonka ansiosta sähkönkulutus vuositasolla on vain muutamia kymmeniä euroja.

Jita Kemik - panospuhdistamo on kooltaan kompakti ja matalarakenteinen. Korkeus säiliön pohjasta vesijuoksuun on vain n. 120 cm, mikä on suuri etu esimerkiksi kohteessa, jossa pohjavesi on ylhäällä tai joudutaan louhimaan. Kun puhdistamo on asennettu paikoilleen, jää maanpinnalle näkyviin ainoastaan 1 kpl halkaisijaltaan 56 cm oleva tyhjennysputki ja teräsvarren päässä oleva ohjauskeskus.

Vahvarakenteinen 3,5 m3 säiliö tarjoaa markkinoiden suurimman lietetilavuuden (sakotilavuutta yhteensä 2,5 m3). Tämän ansiosta tyhjennyshuoltoväli voi olla puolesta vuodesta vuoteen käyttömäärästä riippuen.

Toimintatakuu

Jita Oy antaa Jita Kemik - panospuhdistamolle toimintatakuun, jossa taataan, että laite puhdistaa jäteveden Valtioneuvoston talousjätevesille antaman asetuksen 542/2003 puhdistusvaatimusten mukaisesti niin orgaanisen aineen, typen kuin fosforinkin osalta.

Nämä puhdistusvaatimukset ovat normaalikäsittelyn alueella;
    BHK7 > 90 %
    Kokonaisfosfori > 85 %
    Kokonaistyppi > 40 %

Toimintatakuun edellytyksenä on, että kohteen jätevesi on laadultaan ja määrältään panospuhdistamolle soveltuvaa ja että käyttö ja huolto on tehty asianmukaisesti. Panospuhdistamon aktiivilietteellä tulee olla ravintoa eli jätevettä koko ajan (vakituinen asuinkäyttö). Jäteveden tulee sisältää myös WC -vesiä, jotta laite toimii ja puhdistaa riittävästi.

Jita Kemikin takuu on kaksi (2) vuotta teknisten komponenttien osalta ja 10 vuotta säiliön osalta.

Lisävarusteet:

  • Saostuskemikaali
  • Huoltosopimus
  • GSM -hälytys
  • Ankkurointikangas
  • Näytteenottokaivo
  • Tarkastusputki

Lisätietoa tuotteesta / ladattavat tiedostot

RT TuotekorttiOhjeetMuut tiedostot
Pyydä lisätietoja

Lisätietoja yrityksestä

Jita Oy
PL 47 (Lakarintie 10)
34801 Virrat
Puhelin 03 475 6100
Faksi 03 475 4040

http://www.jita.fi
info@jita.fi